Vårens böcker 2024

När

… ska vi göra upp med döden? Filosofen Patrick Linden leder ett uppror mot liemannen i ett radikalt, roligt och bildat argument för att leva så länge vi kan – med titeln Mot döden. (Januari.)

Var

… börjar resan mot en vettigare tillvaro? Reklamstjärnan Maja Alskog Bredberg hoppade av karriären – i Till växten: En kärlekshistoria söker hon sig tillbaka till jorden och upptäcker via odlandet att kraften i ett litet frö är starkare än vilken börs-vd som helst. (April.)

Hur 

… vänder vi den mörka samhällsutvecklingen och våldsvågen? Före detta Säpochefen Klas Friberg har stor vana av Särskilda händelser och konkreta idéer om hur vi löser problemen i dagens Sverige. (Mars.)

Vad 

… kan vi lära av vår tids stora kris? Statssekreterarna Maja Fjaestad & Emma Lennartsson ledde pandemi-hanteringen på Finans- och Socialdepartementet och berättar i den unika inifrånskildringen Mitt i krisen. (April.)

Vem

… dödade den sista mammuten? Vetenskapsjournalisten Jesper Nyström och superforskaren Love Dalén tar sig an gåtan om varför elefanternas håriga släktingar försvann från jordens yta i rafflande Vem dödade Lonely boy?. (April.)

Varför

… gick den blåvita utopin om intet? Designprofessorn Sara Kristoffersson skildrar Konsums uppgång och fall – och därigenom folkhemmets historia i Det förlorade paradiset. (April.)

Volante – en klokare och roligare värld*

… och på tal om klok har ledarskapsexperten Svante Randlert samlat de 10 Klokfaktorerna som förenar våra 100 främsta ledare.