Utkommer i april 2024

Till växten En kärlekshistoria

Maja Alskog Bredberg jobbade som prisbelönt PR-strateg på reklambyrå med storbolagens hållbarhetsarbete, minglade bland makthavare på Rivieran och klättrade i karriären. Men på en alptopp i Davos fick hon nog, när det blev tydligt att det storskaliga förändringsarbetet för en bättre värld mest var tomma ord – och insikten om att hon själv medverkat till att sprida dessa slog rot. Det blev början på en resa. Bort från kommersen, stressen och konsumtionen, tillbaka till en natur som hon aldrig hunnit lära känna. Tillbaka till dårörten, till mirabellen, till svartkålens krusning.

Till växten – en kärlekshistoria är en berättelse om marknadens logik och daggmaskens incitament. Om vårt samhälles besatthet av ekonomisk tillväxt och skeva idéer om framgång. Om smutsiga händer och hur färska tomater rullar ner på våra svenska tallrikar, oavsett säsong. Om kunskap som gått förlorad och att lära sig odla på nytt.

Men framför allt handlar denna eftertänksamma debutbok om jorden, och att gräva där vi står, i denna förunderliga värld som pågår precis under oss, som föder oss och som vi alla ska återvända till. En skildring full av inre och yttre konflikter, på vägen från maktens finrum till leriga åkrar och gödselhögar. Ledd av insikten att ett litet frö rymmer mer kraft än vilken börs-vd som helst.

Pressbilder hittar du här.

Läs ett utdrag ur boken här.
Läs en mini-intervju med författaren här.

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.