Maja Fjaestad

Maja Fjaestad är tekn.dr., erfaren ledare och chef med gedigen bakgrund i forskarvärlden. Hon är docent, lektor och forskare från KTH; Avdelningen för historiska studier av teknik, vetenskap och miljö, och har även forskat vid Max Planck-Institutet. Maja är expertkoordinator vid Centrum för hälsokriser på Karolinska Institutet och affilierad forskare på Institutet för framtidsstudier. Hon är ledamot i Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och styrelseledamot i Göteborgs universitet. Maja är en van och erkänt skicklig föreläsare.

Åren 2019-2022 var Maja Fjaestad samordnande statssekreterare på Socialdepartementet. En tjänst som innebär budgetansvar för departementet och dess organisation samt att leda enhetschefer och generaldirektörer. Maja Fjaestad var statssekreterare för den svenska hanteringen av coronapandemin, en situation som gav henne unika erfarenheter från krishantering, internationella förhandlingar och krisledning/organisation under exceptionella förhållanden.

I boken Mitt i krisen: Beredskap och ledarskap i skarpt läge (2024) berättar hon, och Finansdepartementets dåvarande statssekreterare Emma Lennartsson, om de lärdomar de gjorde under dessa historiska skeenden.

Som föreläsare delar Maja Fjaestad med sig av sina djupa kunskaper inom områden som: ledarskap i kris, krishantering, teknik/vetenskap, digitalisering, AI, algoritmer, energifrågor, hälso- och sjukvårdspolitik och hållbarhet.

Läs mer om Maja Fjaestads föreläsningar här


Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan