Radikalt lagom Så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds

HÄR KAN DU KÖPA BOKEN

LÄR DIG LAGOMMETODENS GYLLENE REGLER

Doktorn ordinerar – bli radikalt lagom

Idag översköljs vi av influencers som prackar på oss nya hälsotrender. Det finns bara ett problem – hälsoprofeterna har fel. I boken Radikalt lagom synar professor Fredrik Nyström vanliga myter kopplade till mat och träning. Hans budskap är enkelt: Vägen till ett långt och lyckligt liv går via det svenskaste vi har – att vara lagom.

Hur ofta har du hört något i stil med det här:

Det här är vedertagna sanningar som gör sig påminda i form gnagande stress så fort vi tar en fika eller väljer bussen över cykeln. På jobbet möts vi av en maratonlöpande vd, kollegor som tävlar i extremdieter och en HR-avdelning tvingar i väg dig på föreläsningar med hälsogurus vilka mest ger dig dåligt samvete för din livsstil.

Det finns bara ett problem – de gamla sanningarna är inga sanningar och hälsoprofeterna har fel. Faktum är att många av hälsoråden vi dagligen matas med har motbevisats av vetenskapen. Inte nog med det, somliga hälsotrender är skadliga för din hälsa.

Hur hamnade vi så snett och hur lever man ett långt, lyckligt och hälsosamt liv?

Det får du få lära dig i boken Radikalt lagom där professor Fredrik Nyström synar våra mest vedertagna hälsosanningar med hjälp av humor, värme och de senaste forskningsresultaten.

Du kommer förstå att vägen till ett hälsosammare liv handlar om att leva gott, snarare än att banta och träna sig till döds. Allting handlar slutligen om det svenskaste vi har – att vara lagom. Det handlar om att leva ett balanserat liv med lagom mycket mat, lagom mycket träning och lagom mycket vin

Låter det radikalt? Kanske, men det är vår märkliga samtid som lurat oss att det goda livet inte skulle vara förenligt med god hälsa.

Radikalt lagom är den självklara boken för dig som vill leva långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds.

Fredrik ”Doktor lagom” Nyström är läkare i endokrinologi och professor i internmedicin vid Linköpings universitetssjukhus med över 30 års erfarenhet att behandla patienter med viktproblem.

 

Omslag: Radikalt lagom (Volante 2021)
Form: Jonas Lindén

Mer om Fredrik ”Doktor lagom” Nyström: 

https://www.gp.se/livsstil/läkaren-fredrik-nyström-varnar-för-att-vi-tränar-oss-till-döds-1.58512905

https://www.aftonbladet.se/halsa/a/m65Ryq/vin-ar-nyttigare-an-motion

https://liu.se/medarbetare/freny92

https://www.dietdoctor.com/se/authors/professor-fredrik-nystrom

https://press.volante.se/posts/pressreleases/professor-fly-halsostressen-lev-mer-lagom

Professorn tipsar: Så maxar du julbordet utan att gå upp i vikt

Lagommetodens 10 gyllene regler – så lever du hälsosamt utan att träna och banta ihjäl dig

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

E-bok
Finns på Adlibris

Pressbilder