Sex bästa ljudbokstipsen just nu

Lyssna och lär, lyssna och inspireras, lyssna och skratta, lyssna och förargas. Ta till dig våra böcker medan du joggar, gräver i trädgården, hushållssysslar eller vilar.

Några nyheter, några favoriter – vi har valt ut sex av våra ljudböcker för just nu. För att bara lyssna på fantastiska berättelser och livsöden. För att som ledare navigera i virusdimman. För att förstå den andra parten. För att få tips på träning. För att förstå varför experternas åsikter skiljer sig åt.

NY: Effektfull: detaljerade studier av ledarskap – så ökar du effekten av din tid
Simon Elvnäs (även inläsare)
(Finns på BookbeatNextoryStorytel.)
En kolibri gör 80 vingslag per sekund, en svala gör bara fem. Så vem är bäst på att flyga? Den som flaxar mest eller den som får ut störst effekt av varje vingslag? Glöm effektiv. Bli effektfull.

NY: I kundens skor – att skapa värde utifrån mottagarens perspektiv
Klas Hallberg & Per Kristensson
(även inläsare)
(Finns på Storytel, BookBeat.)
Empati, förståelse, mod och samskapande behövs mer. Jan Carlzon om denna nya bok: ”Den här boken borde inte behövas, men den behövs!” Föreläsaren och husfilosofen Klas Hallberg och professor Per Kristensson reder ut varför så många organisationer misslyckas — och vad man kan göra bättre.

Sant, falskt eller mittemellan
Emma Frans (även inläsare)
(Finns på Adlibris, Bokus, Storytel, Nextory, BookBeat)

Här redogör Emma Frans för de vetenskapliga svaren på stora och små frågor om allt från hälsa till kärlek. Underhållande men ändå pedagogisk och korrekt. Och genom alla exemplen får läsaren ytterligare en lektion i vetenskapligt tänkande och hur trovärdiga och tillförlitliga olika forskningsmetoder verkligen är.

Starkt kul: Ingen kan bli perfekt – men alla kan bli skitbra
Micael Dahlen (även inläsare
(Finns på Adlibris, Bokus, Storytel, Nextory, BookBeat.)

”Allt det jag lärt om livet kan appliceras på träning. Livet och träningen hänger ju ihop. Allt jag forskat fram – om lycka, mening, att må bra – går att tillämpa på träning. Hur vi beter oss och varför vi gör vissa saker eller inte, hur vanor blir till och ändras. Att ha kul. Vara stark, så stark du vill på det sätt du vill.”

NY: Sverigevänner – Historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn
Arash Sanari (även inläsare)
(Finns på Storytel, Nextory, BookBeat.)

Familjen kommer till Tjörn i slutet av 80-talet efter att ha flytt krigets Iran. Pappa Jamshid är ingenjör och drar igång det projekt som resten av familjen kommer att kalla för Projekt Svensk. Med hjälp av allt från skidsemestrar till noga utmätt lördagsgodis ska han få familjen att smälta in i det svårbegripliga samhället.

NY: När livet inte följer manus – Om ett barns rätt att fungera annorlunda – och hur mammans kamp spreds över världen
Sophie Dow (även inläsare)
(Finns på Storytel, Nextory, BookBeat)

Att få ett barn med funktionsnedsättning vänder upp och ned på tillvaron. En fantastisk berättelse i en unik inspelning, som bland andra gästas av Märta Tikkanen. Läs mer här.