Micael Dahlen

Författare, internationell föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm. Hans senaste bok En liten bok om meningen med livet tar vid från hans bok En liten bok om lycka, som bygger på ett forskningslivs studier om hur lyckan fungerar och vad som får oss att må bra.

Micael Dahlen har även skrivit och genomfört föreställningen Om lycka — en s.k. performance lecture — på Dramaten i Stockholm.

Han har för Audible/Amazon programlett och gjort den internationella podcasten Curious. Tidigare har Micael Dahlen bland annat skrivit böckerna Starkt kulKaosologiLivet på MarsNextopia och Monster. Flera av hans böcker har nått en global publik i Europa, USA och Asien.

Hans nästa bok, Sifferdjur, handlar om hur siffror och mätningar påverkar oss, och släpps hösten 2021.

Micael Dahlen är en populär talare och föredragshållare, såväl i Sverige som internationellt. Han har pratat på platser som Shanghai, New York, Istanbul och Lissabon, för kunder som Google, Ericsson, Samsung, The Economist och Fujitsu.

Han har blivit framröstad till ”näringslivets populäraste föredragshållare” och utsedd till nummer 10 i världen inom sitt forskningsfält. Bland utmärkelserna finns även Mensapriset som Dahlen fick med följande motivering:

Micael Dahlen kan som ingen annan visa på, locka fram och skapa nya tankar, stora som små. Med professorns exakthet och konstnärens vilda glädje får han sina ord och gärningar att tränga in i både hjärta och hjärna.

Läs mer om Micael Dahlens föreläsningar

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan