Daniel Kahneman

Daniel Kahnemans nästa bok Brus kommer på Volante i maj 2021, parallellt utgiven med den engelska utgåvan med titeln Noise. Den boken är författad ihop med Cass Sunstein (som skrev Nudge ihop med Richard Thaler) och Olivier Sibony.

Kahneman (född 1934) är av många ansedd som världens nu levande mest inflytelserika psykolog. Under en lång och enastående karriär som forskare har Kahneman kartlagt de irrationella sätt på vilka vi människor fattar beslut.

Hans bok Tänka, snabbt och långsamt är ett exempel på de få böcker som cementerar sig som en bok som står som referenspunkt i både litteraturen och diskussioner under en längre tid.*

2002 tilldelades Kahneman ekonomipriset till Alfred Nobels minne för sin banbrytande forskning inom området beteendeekonomi – trots att han aldrig läst en enda kurs i ekonomi.

Så allmängiltig är Kahnemans kunskapsområde, oavsett vilket yrke eller vilken utgångspunkt man väljer så finns något i Kahnemans forskning som gäller för oss alla. Kahneman är idag professor emeritus (“of psychology and public affairs”) vid Princeton University.

Läs mer om Daniel Kahneman hos Nobelkommittén.

 

På Volante har vi förmånen att ge ut några sådana klassiker. Bland andra Riv pyramiderna av Jan Carlzon, Tyst vår av Rachel Carson och Vete, vapen och virus av Jared Diamond.

 

Videoklipp

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan