Riv pyramiderna! En bok om den nya människan, chefen och ledaren

”Det viktigaste för en människa är att veta och känna att hon är behövd.”

När Jan Carlzon klättrar upp på stegen i en hangar på Bromma flygplats påbörjar han något som för alltid förändrar synen på ledarskap och organisationer.

”Jag kan inte ett dugg om vad ni gör. Enda chansen är att ni ställer upp och tar ert ansvar, att ni delar med er av era erfarenheter och synpunkter”, säger den nytillträdda vd:n till sin samlade personalstyrka.

I denna klassiker presenterar Jan Carlzon sin ledarskaps­filosofi. Han fokuserar på sitt förändringsarbete i SAS, men tar också täten i en samhällsutveckling som fort­farande pågår.

Budskapet har inte åldrats: Utgå alltid ifrån människan.

Riv pyramiderna! är en bok för alla som är eller har en chef. Den har hyllats av Bill Clinton och finns som kurs­litteratur på Harvard. Riv pyramiderna! har sålts i mer än 50 länder och utgivningen av boken har utsetts till den viktigaste händelsen inom svenskt ledarskap.

Boken är skriven i samarbete med Tomas Lagerström och utgavs första gången 1985. Utgivningen av boken har blivit utsedd till det viktigaste i svensk näringslivshistoria hittills av tidningen Chef.

Jan Carlzons uppföljare Se människan! (2021) fortsätter där Riv pyramiderna! slutade, men blickar också tillbaka och reflekterar kring vad som egentligen hände.

Riv pyramiderna! av Jan Carlzon.

Pressbilder