Tänka, snabbt och långsamt

Psykologen Daniel Kahneman, som belönats med Ekonomipriset till Alfred Nobels minne för sin banbrytande forskning, anses vara en av vår tids viktigaste tänkare. Hans forskning har haft stort inflytande inom en rad olika områden från ekonomi och psykologi till medicin och politik. Men det är i Tänka, snabbt och långsamt som hans idéer blir tillgängliga för en bredare publik. Daniel Kahnemans storverk kommer för evigt att förändra ditt sätt att tänka om hur du tänker.

Daniel Kahneman (1934–2024) var professor i psykologi vid Princeton University. Tänka, snabbt och långsamt har getts ut i över trettio länder och har sålt i mer än en miljon exemplar. I Sverige blev boken snabbt en succé och toppade listorna under lång tid.

Daniel Kahnemans bästsäljare gör vår värld samtidigt större och mer begriplig.

— Dagens Nyheter

Boken ska helst avnjutas som ett årgångsvin, i små klunkar, så att man hinner smaka på orden, pröva exemplen och begrunda hur det komplexa innehållet långsamt har mognat fram.

— Svenska Dagbladet

Den här boken är ett samhällsvetenskapligt landmärke, i klass med Adam Smiths Wealth of Nations och Sigmund Freuds Drömtydning.

— Nassim Taleb, författare till Den svarta svanen

Läs även Daniel Kahnemans biografi hos Nobelkommittén.

Flat_Cover

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Ljudbok
Finns på Bokus Bookbeat Storytel

E-bok
Finns på Adlibris Bokus iTunes

Författare

Daniel Kahneman (1934–2024) var professor i psykologi vid Princeton University. Under en lång och enastående karriär som forskare har Kahneman kartlagt de irrationella sätt på vilka vi människor fattar beslut. Läs mer om Daniel.

Pressbilder