Engagemang Batman, Putnam och jag

Är det så att vi är mindre engagerade idag för några decennier sedan? Har like-knappen fått oss att tro att det räcker med att ge en “tummen upp” för att förändra samhället? Varför engagerar vi oss nuförtiden? Och framförallt: Hur skapas engagemang?

I Engagemang – Batman, Putnam och jag tar Per Grankvist med oss på en resa genom personliga drivkrafter, statsvetenskap och psykologi för att försöka förstå engagemangets historia och framtid, från den första industriella revolutionen till förortskravaller i nutid.

Såväl populärkultur, hårda fakta och nya forskarrön smälter samman och ger oväntade perspektiv på engagemangets uttryck, hur engagemang kan kopplas till vår fysiska och mentala hälsa och vilka effekter en engagerad befolkning har haft och har på vårt samhälle.

O_Grankvist_Engagemang-1 kopia

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

E-bok
Finns på iTunes

Författare

Per Grankvist är skribent och föreläsare inom områden som hållbarhet, affärsetik och samhällstrender. Per har tidigare gett ut den mycket uppmärksammade boken CSR i praktiken och varit hållbarhetsredaktör på affärstidningen Veckans Affärer. Läs mer om Per.

Pressbilder