Volante klassiker

Volante har ända sedan starten haft en tydlig inriktning mot kvalitativ sakprosa, även om förlaget också ger ut romaner. Startskott för förlaget var bland annat böckerna Nextopia av Micael Dahlén och Tänka, snabbt och långsamt av Daniel Kahneman. Storsäljare är också Det omätbaras renässans av Jonna Bornemark och Liv 3.0 av Max Tegmark.

Det här var böcker som saknades i Sverige då vi satte igång. Nu har vi hunnit bli både etablerade och kopierade av andra, säger Tobias Nielsén, förlagschef och grundare.

Klassikerserien ”Volante klassiker” innehåller återutgivningar och ett flertal egna titlar som hunnit bli klassiker.

Jag har säkert tusen argument för varför en sådan här klassikerserie behövs. Samtidigt som vi brottas med försvagade faktakunskaper och famlar efter forna tiders bildningsideal, fortsätter bevakningen av facklitteratur vara svårt eftersatt i Sverige, säger Klas Ekman, förläggande redaktör på Volante.

Designen för klassikerserien har tagits fram av Nina Ulmaja, prisbelönt och internationellt erkänd bokformgivare.

Äntligen finns det en klassikerserie för fackböcker i Sverige, och att jag är så glad att ha fått formge den. Konceptet har ju varit att göra något som sticker ut, samtidigt som det inte ska dateras för snabbt. Fräckt och tidlöst på samma gång, säger Nina Ulmaja.