Pontus Wasling

Hjärnforskare och överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Pontus Waslings forskning handlar om sömnens funktion, neurologiska sjukdomar och minnets allra minsta beståndsdelar. I sitt yrke träffar han patienter med sjukdomar som på olika sätt påverkar hjärnan.

Förutom att forska och skriva föreläser Pontus om medvetandet, jaget och minnet, ofta kopplat till hur det påverkar vår kreativitet, vårt beslutsfattande och våra känsloliv. Under åren med podden Mellan Öronen försökte han, forskaren Helena Backlund Wasling och neurologen Daniel Jons, reda ut allt om den fascinerande ett och ett halvt-kilosklumpen ihop med gäster som ”svensken med världens bästa doftsinne” och ”prästen som saknar känsel”.

Pontus Wasling har alltid varit intresserad av hur vårt minne påverkar de stora frågorna i livet och hans första populärvetenskapliga bok Minnet, fram och tillbaka (2013) handlade om just detta. I boken Knaster (2021) ger han sig ut för att söka svar på frågor om medvetandets gåta.

Läs mer om Pontus Waslings föreläsningar

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan