Minnet, fram och tillbaka

Om minnet är så bra, varför glömmer vi? Är det så att vårt dåliga minne faktiskt är en förutsättning för ett lyckligt liv? Och har du undrat varför det är så svårt att leva i nuet?

Minnet, fram och tillbaka är en fascinerande berättelse om den avgörande rollen våra minnen spelar. Minnets starka dragningskraft får oss att ständigt försvinna från nuet, tillbaka till det förflutna. Samtidigt behövs dina minnen för att konstruera bilder av framtiden.

Genom att förstå hjärnans skådespel kan du lära dig att ta bättre beslut, bryta vanans makt och bättre utnyttja de kreativa krafterna i din hjärna. Genom att förstå ditt minne kan du också förstå dig själv.

Hjärnforskaren och läkaren Pontus Wasling har sammanställt den senaste forskningen på området och gör här den tillgänglig för en bred publik. Dessutom visar han några tricks för vad som får saker att fastna.

Minnet-800

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

E-bok
Finns på iTunes

Författare

Pontus Wasling är hjärnforskare och läkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Pontus forskning handlar om minnets allra minsta beståndsdelar och vad som händer vid minnessjukdomar som till exempel Alzheimers sjukdom. I sitt yrke träffar han patienter med sjukdomar som på olika sätt skadar hjärnan och minnet. På fritiden funderar han gärna över hur minnets allra minsta beståndsdelar påverkar de stora frågorna i livet. Minnet, fram och tillbaka är hans första bok för en bredare publik. Läs mer om Pontus.

Pressbilder