Sara Öhrvall

Sara Öhrvall är en av Sveriges främsta experter på digital utveckling och har länge varit drivande av digitaliseringsfrågor inom svenskt näringsliv. Hon har haft ledningspositioner på bland annat Volvo, Bonnier, SEB och Axel Johnson. Från och med 2022 är Sara verksam som Senior Advisor till CEO på Axel Johnson med fokus på innovation, digital transformation och affärsutveckling.

Hon verkar i gränslandet mellan ny teknik och morgondagens mänskliga behov och har suttit i flera styrelser. Sara har startat två egna verksamheter; studerat och arbetat i Tokyo, London, New York, Singapore, Bryssel och San Francisco.

I dag sitter hon i styrelsen för Investor, Axfood, Axel Johnson International, Bonnier Books,  SNS och i International Advisory Board för Stockholm Resilience Centre. Hon är även ordförande i start-up:en Humla och i Pontus Schultz stiftelse, som verkar för ökad hållbarhet, jämställdhet och mångfald i näringslivet.

De som velat förstå digitaliseringens effekter har noggrant läst hennes krönikor om framtidens tekniktrender som hon i fem år skrev för Dagens Industri. Hennes första bok heter Ditt framtida jag: hur ny teknik revolutionerar människan och gör oss starkare, smartare och vänligare (2020). Det är en måste-läsning för alla som vill förstå hur ny digital teknik kan komma att förändra människan i grunden; utveckla våra sinnen, få oss att tänka längre, orka mer och bli allt friskare.

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan