Sara Öhrvall

Sara Öhrvall är en av Sveriges främsta experter på digital utveckling och har länge varit drivande av digitaliseringsfrågor inom svenskt näringsliv. Hon har haft ledningspositioner på bland annat Volvo, Bonnier och SEB. Från och med hösten 2021 är Sara verksam som COO på Axel Johnson med det övergripande ansvaret för att driva kommersiell och teknisk förnyelse inom gruppen.

Hon verkar i gränslandet mellan ny teknik och morgondagens mänskliga behov och har suttit i styrelsen för Investor, SEB och Umeå universitet med flera. Sara har startat två egna verksamheter; studerat och arbetat i Tokyo, London, New York, Singapore, Bryssel och San Francisco. I dag sitter hon i styrelsen för Bonnier Books, Bonnier News, Vinnova, SNS och i international advisory board för Stockholm Resilience Centre. Hon är även ordförande i Pontus Schultz stiftelse, som verkar för ökad hållbarhet, jämställdhet och mångfald i näringslivet.

De som velat förstå digitaliseringens effekter har noggrant läst hennes krönikor om framtidens tekniktrender som hon i fem år skrev för Dagens Industri. Hennes första bok heter Ditt framtida jag: hur ny teknik revolutionerar människan och gör oss starkare, smartare och vänligare (2020). Det är en måste-läsning för alla som vill förstå hur ny digital teknik kan komma att förändra människan i grunden; utveckla våra sinnen, få oss att tänka längre, orka mer och bli allt friskare.

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan