Sara Öhrvall

Sara Öhrvall är en av Sveriges främsta experter framväxande teknologier och dess påverkan på företag och människor. Hon har länge varit drivande av digitaliseringsfrågor inom svenskt näringsliv och verkar i gränslandet mellan ny teknik och morgondagens mänskliga behov. Sara har haft ledningspositioner på bland annat Volvo, Bonnier, SEB och Axel Johnson och är idag verksam som Senior Advisor — med fokus på innovations- och transformationsfrågor kopplat till artificiell intelligens — samt är även styrelseledamot, investerare och en efterfrågad föreläsare. [Läs mer om Sara Öhrvalls föreläsningar]

Sara har lång internationell erfarenhet och har bl.a. varit verksam i Tokyo, London, New York, Singapore, Bryssel och San Francisco.

I dag sitter hon i styrelsen för Investor, Axfood, Bonnier Books, SNS och i International Advisory Board för Stockholm Resilience Center. Hon är även ordförande i Pontus Schultz stiftelse, som verkar för ökad hållbarhet, jämställdhet och mångfald i näringslivet.

De som velat förstå digitaliseringens effekter läste noggrant hennes krönikor om framtidens tekniktrender som hon i fem års tid skrev för Dagens Industri. Hennes första bok heter Ditt framtida jag: hur ny teknik revolutionerar människan och gör oss starkare, smartare och vänligare (2020). Det är en måste-läsning för alla som vill förstå hur den tekniska utvecklingen kan komma att förändra människan i grunden; utveckla våra sinnen, få oss att tänka längre, orka mer och bli allt friskare.

 

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan