Robin Teigland

Robin Teigland är professor i strategi och digitalisering vid Chalmers Tekniska Högskola, ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och tankeledare inom hur olika teknologier – som t.ex. artificiell intelligens och blockkedjor – kan driva cirkulära affärsmodeller, entreprenörskap och innovation. Robin är även en populär föreläsare med uppdag över hela världen. 

Robin Teigland är en framstående röst inom sitt forskningsfält och intervjuas ofta i svensk och internationell media. Vid flera tillfällen har hon listats av Veckans affärer som en av de mest inflytelserika kvinnorna inom tech. Som talare har hon rankats bland Sveriges bästa. Även globalt är Robin en eftertraktad keynote. [Läs mer om Robin Teiglands föreläsningar ]

Be a solution finder and not a problem solver! Be curious!

Professor Teigland kombinerar akademin med praktiskt arbete, bl.a. som ”impact”-entreprenör och medgrundare till sustain tech-bolaget Ekbacken studio. Hon är även styrelseledamot i svenska Luftfartsverket och ledamot i Regeringens Produktivitetskommission, med uppdrag att höja Sveriges tillväxt.

Föreläsningar

Med Robin Teigland på scen blir det högt tempo, mycket energi och många väl underbyggda insikter om vad som krävs för att överleva som företag, organisation och region i en tid av oöverträffad förändring — och samtidigt vara både innovativ och hållbar. 


En digital och hållbar framtid

Kan vi genom att tänka hållbart samtidigt ligga steget före? Detta är en inspirerande föreläsning om cirkulär ekonomi, disruptiv teknik och nya material som nu transformerar traditionella försörjningskedjor och linjära ”take-make-waste”-modeller. 

I denna föreläsning är fokus innovativa lösningar för klimatutmaningar och föränderliga ekosystem, med inriktning på cirkulär ekonomi och entreprenörskap. Robin Teigland visar hur hållbarhet och avancerade teknologier, från real-tech som storskaliga 3D-utskrifter eller mikrofabriker till AI, kan skapa bästa möjliga förutsättningar för ett företags överlevnad.

Hon utforskar fördelar med att lämna den linjära ekonomin och berättar om tekniken som möjliggör detta. Ni tar del av flera intressanta exempel på bolag som implementerat teknik för att driva cirkulära affärsmodeller och blivit framgångsrika.

AI som strategi

Hur bör en företagsledning eller styrelse förhålla sig till AI-drivna innovationer, i företaget och dess ekosystem? 

I den här föreläsningen delar Robin Teigland strategiska insikter som gör att företag kan bygga en framgångsrik innovationsmiljö med hjälp av AI. Hon visar hur ledare med djupare förståelse för potentialen med AI, kan navigera rätt i en värld som nu är ännu mer snabbrörlig.

Denna föreläsning ger er ett unikt tillfälle att bli vägledd av en av Sveriges främsta experter på området.

***

Mer fakta om Robin Teigland

Robin är också direktör för Ocean Data Factory Sweden, Sveriges första nationella havsdata-lab, som syftar till att placera Sverige i framkant av den globala digitala blå ekonomin, grundare till Peniche Ocean Watch Initiative (POW) som arbetar för att utveckla och skapa förutsättningar för en blå cirkulär ekonomi i Peniche, Portugal.

Tidigare var Robin professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och blev där skolans sjätte kvinnliga professor sedan grundandet 1909. 

 

Pressbilder

 

 

 

Skriv ut sidanSkriv ut sidan