Det är bl.a. hennes paradigmskiftande idéer för hur vi kan ställa till ett samhälle i harmoni med naturen som Pella Thiel uppmärksammas för. Hon visar vägen till ett regenerativt, cirkulärt företagande. I boken Naturlagen (2020) skriver hon och Henrik Hallgren om hur ett starkt juridiskt skydd för de livsviktiga ekosystemen kan få investeringsflöden förflyttas från verksamheter som inte håller måttet, och i stället hamnar pengarna där innovation och omställning stimuleras. Ytterst innebär det en förändrad syn på vårt förhållande till naturen; en ekologisk rättsfilosofi.
Skulle ni klara att möta naturen i domstolen?
Snart kommer varken konsumenter eller myndigheter att acceptera produkter och verksamheter som uppenbart skadar naturen. Ekocid är den storskaliga förstöring av ekosystem som inom kort kan komma att lagföras internationellt. Hur påverkar en förändrad lagstiftning förutsättningarna för företagande, ekonomi och näringsliv? Pella Thiel ställer vår samtids mest brännande frågor och har svar vi måste höra. Kan vi förändra synen på oss själva och vårt ansvar? Vill vi göra det som krävs och bli en positiv kraft för vår livsmiljö?
Med utgångspunkt i ekologisk rättsfilosofi utmanar hon etablerade föreställningar om hur världen ser ut, vilka vi människor är och vad utveckling innebär. Vi tror att naturen är vild och kaotisk, när den i själva verket är ett under av ordning. Kan vi samverka inom den ordningen och bli kreativa medskapare? I ett samhälle som utvecklas bort från industrialismens linjära modeller efterfrågas alltmer en regenerativ, cirkulär ekonomi där verksamheten anpassas så att den sker på naturens villkor.
Är din organisation redo att förändra på riktigt? Pella kan hjälpa er på vägen! Med stort engagemang och djupt förankrad kunskap får Pella Thiel oss att se oss själva och vår plats i ekosystemet.