Pella Thiel

Som sakkunnig inom UN Harmony for Nature har Pella Thiel en stark förankring i internationella nätverk. Dit hör Naturens rättigheter, en global rörelse som ser naturen som ett subjekt vars rättigheter bör försvaras i lagstiftning. Hon har grundat End Ecocide Sverige och utsågs 2019 till Årets Miljöhjälte i kategorin biologisk mångfald av Världsnaturfonden WWF.

Pella är ekolog och småbrukare, och har ett långvarigt och gediget engagemang inom miljöfrågor. Hennes fokus på paradigmskiftande idéer för omställning till ett samhälle i harmoni med naturen gör henne extra intressant för näringslivet. Hon visar vägen till ett regenerativt, cirkulärt företagande.

Den lagändring som förordas av EU och flera enskilda länder är att ekocid ska bli ett brott inom samma ramverk som de allvarligaste brotten mot mänskliga rättigheter. Det skulle ge ett starkt juridiskt skydd för de livsviktiga ekosystemen, med personligt ansvar för beslut som innebär stor skada på dem. En effekt blir att investeringsflöden förflyttas från verksamheter som inte håller måttet, och i stället kan stimulera innovation och omställning. Ytterst innebär det en förändrad syn på vårt förhållande till naturen; en ekologisk rättsfilosofi.

Pella Thiel är en eftertraktad föreläsare inom näringslivet, för myndigheter, universitet och högskolor. Tillsammans med Henrik Hallgren är Pella Thiel aktuell med boken Naturlagen  som utkommer sommaren 2022.

Läs mer om Pella Thiels föreläsningar

Pella Thiel. Foto Severus Tenenbaum

 

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan