Magnus Lindkvist

Sveriges mest omtyckta framtidstalare

Magnus Lindkvist en av Sveriges absolut mest framgångsrika internationella talare på ämnet framtidstänkande och trender.

Att lyssna på Magnus Lindkvist är att föryngra sin hjärna.” Så sade journalisten Jan Gradvall och han är inte ensam: återkommande TED-talare, författare till en rad böcker och utsedd till en av världens tio bästa talare med följande motivering:

“His fantastic timing, storytelling, and politically incorrect humor will keep the audience—a global audience—laughing and talking well after his talk ends.”

Magnus är medlem i Long Now Foundation, en Kalifornisk organisation inrättad för att främja långsiktigt tänkande och har vid ett flertal tillfällen talat för TED, både på Main Stage i USA samt i de många TEDx-seminarierna som organiseras runt om i världen.

Under sina två decennier i den globala talarbranschen har Magnus fått en mängd positiva omdömen men frågan är om inte en HR-direktör i Storbritannien toppade alla dessa när han sa: ”Magnus Lindkvist är den bästa svenska exporten sen ABBA och köttbullar.”

Föreläsningar fulla av ahhh, haha och aha!

Magnus är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har kombinerat sifferkunskapen med filmstudier på UCLA och journaliststudier på JMK, vilket genomsyrar hans föreläsningar och böcker – de balanserar det mätbara med det fantasifulla, insikter om världsekonomins riktning varvas med anekdoter om hur Depeche Mode komponerade Enjoy The Silence.

Med sin kännetecknade balans av akademisk disciplin och humor varvar Magnus kultur, ekonomi och politik med futurologisk insikt som sätter igång tankar och samtal fulla av ahhhhaha och aha!

Han kan efter snart tjugo års erfarenhet gå på djupet i organisationers specifika utmaningar och möjligheter. Detta gör att hans föreläsningar inte bara blir en stor dos inspiration utan även ett användbart verktyg för att bygga en innovativ kultur, rekrytera framtidens arbetskraft eller öka konkurrenskraften i en morgondag som blir allt svårare att överblicka.

Framtiden förändras

Bilderna av framtiden har förändrats under det senaste årtiondet. De visade tidigare på en ljus plats full av flygande bilar, solblänk i skyskrapor av glas och en enda stor, lycklig och välmående global familj som håller händerna. I dag har bilderna trängts ut av nya, inte sällan en brinnande planet full av jobbstjälande robotar, galna politiker och övergivna köpcenter.

Hur bygger vi framtiden utifrån detta? Magnus Lindkvist delar med sig av sina bästa och mest användbara insikter i de mentala verktyg vi kan använda oss av när vi tänker och planerar framåt.

Framtiden är ett verb

Magnus Lindkvist har givit ut sex böcker, alla utgivna på engelska. Med den senaste boken har han gått till direkt till ljudboksformatet — och kallar sitt verk för en pok, som en sammanslagning av podcast och ljudbok.

I denna pok Så börjar framtiden djupdyker han i en insikt som präglat hans karriär. Han har i sin forskning funnit att det vi kallar “framtiden” egentligen borde ses som en slags aktivitet – att framtida – då morgondagen skapas av tankar, experiment och misstag snarare än av siande. Det finns ingen kristallkula i vilken vi kan urskilja ännu icke-inträffade händelser, men var och en av oss har en hjärna med vilken vi kan tänka, känna och planera. Framtiden är något vi gör.

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan