Så börjar framtiden

”Framtiden är inget som finns. Framtiden är inget datum, ingen plats vi kan resa till. Inget vi ska vänta in. Framtiden är en aktivitet. Ett verb. Att framtida.”

Så avslutar stjärnföreläsaren Magnus Lindkvist sin tänkvärda och underhållande ljudbok (1:32 tim).

Du har aldrig hört en ljudbok som denna. Grundad med svängiga anekdoter, kryddad med egna ljudeffekter, och med en närvaro som leder till en helt ny upplevelse.

Magnus Lindkvist berättar vad det är som krävs för att ett företag ska kunna ta sig från ruinens brant rätt in i framgången. Finns det någon magisk ingrediens som skapar innovationsförmåga? Och hur skapar man egentligen en riktigt bra basgång? Svaret är, enligt Lindkvist, att man framtidar.

”Att framtida innebär att du är öppen för någonting annat. Du lämnar en liten del av dig öppen för det oväntade, det konstiga, det nya, främlingen, det fula, det otänkbara. Någonstans däri så börjar du framtida. Du skapar framtid.”.

Vad innebär det? Ljudboken är full av exempel. Tacka ja till den där språkresan till Indien, kasta en instruktionsbok till en synt i papperskorgen, sätt dig på en hoppboll istället för en stol. Om man lär sig att vara öppen för de märkliga, ibland helt slumpmässiga, möjligheterna som kommer i ens väg så kan det leda till någonting nytt. Och det här nya kan visa sig vara något väldigt bra.

Han kallar formatet för ’en pok’

Själv kallar Magnus Lindkvist ljudboken för en pok. En underbar kombination mellan podcast och bok. En ljudbok helt utan manus. Någonting helt nytt, helt enkelt.

> Läs mer om hur Magnus Lindkvist berättar bakgrunden till pok-formatet

> Lyssna på Bookbeat, Nextory eller Storytel eller köp via Adlibris och Bokus.

Här finns boken

Ljudbok
Finns på Adlibris Bokus

Pressbilder