Louise Bringselius

Louise Bringselius — utsedd till ”Årets talare” i kategorin ledarskap 2023 — är filosofie doktor och docent i organisation och ledning (företagsekonomi). Hon är verksam som Research Fellow vid Handelshögskolan i Stockholm.

Hennes första bok på Volante är Psykologisk trygghet: att välkomna den som utmanar. I den beskriver Louise Bringselius vad psykologisk trygghet är och vilka effekter det får – när det finns och när det saknas.

Efter en rad böcker som har etablerat tillit och tillitsbaserat ledarskap som begrepp i svenska företag och myndigheter, öppnar Louise Bringselius upp nya perspektiv med utgångspunkt i begreppet psykologisk trygghet.

Boken är fylld av handfasta tips om hur en modig och kreativ arbetsplats skapas. Dessa varvas med beskrivning av internationell forskning, inte minst Amy Edmondsons forskning om psychological safety.

Både i bok och på scen kombinerar Louise forskning med vardagliga berättelser som läsare och lyssnare kan relatera till.

Louise Bringselius är en s.k. public intellectual. Hon skriver även krönikor (knuten till Sydsvenska dagbladet) och debattartiklar, liksom fortlöpande på Linkedin. I december 2022 lyftes hon fram av Dagens Industri som en av ”fyra tungviktare” som försvarade modellen med distansarbete.

Pressbilder

 

Skriv ut sidanSkriv ut sidan