Sifferdjur Hur siffrorna styr våra liv

Köp boken här.

Vi räknar steg, kalorier, kronor, vänner. Vi betygsätter filmer, restauranger, taxichaufförer. Vi mäter och jämför.

Mer. Siffror. Varje. Dag.

Svänger du lite åt vänster när du ser siffran 3, men lite åt höger när du ser siffran 7? Betalar du mer för drömlägenheten en dag när din stegräknare visar en hög siffra? Känns ditt liv mer meningsfullt om du räknar det i dagar än i år?

I Sifferdjur visar ekonomiprofessorerna Micael Dahlen och Helge Thorbjørnsen hur siffrorna styr oss långt mer än vi tror – hur försiffrade vi har blivit – och vad vi kan göra åt det. Med ny, banbrytande och ibland skrämmande forskning hjälper de oss se hur siffrorna smyger sig in i våra huvuden och kroppar och påverkar hur vi tänker, känner och mår. När gör siffrorna oss starkare och när gör de oss svagare? När lurar de oss? Och när förvandlar de oss till självupptagna tölpar som snor kopieringspapper på jobbet?

Sifferdjur är boken som väcker oss ur sifferpsykosen och låter oss ta tillbaka makten över siffrorna i våra liv. Se på den som ditt siffervaccin, för ett lyckligare, roligare och mer siffersunt liv.

Boken är ett resultat av en mängd nya, innovativa forskningsstudier.

Läs mer om bakgrunden: ”Jag var tvungen att skriva den här boken.”

Läs en intervju med författarna: ”Ta tillbaka makten över siffrorna!”

Micael Dahlen är författare och professor vid Handelshögskolan i Stockholm. Helge Thorbjørnsen är professor vid Norges Handelshøyskole. Båda har tidigare bland annat forskat om vad som skapar lycka.

Omslag Sifferdjur 3D

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Pocket/storpocket
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus

Pressbilder