Micael Dahlen

Författare, internationell föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm. Micael Dahlen kan även titulera sig världens första professor i lycka, välbefinnande och välfärd vid handelshögskolans nystartade Center for Wellbeing, Welfare and Happiness.

Hans senaste bok, Sifferdjur: Hur siffrorna styr våra liv, handlar om hur siffror och mätningar påverkar oss, och är skriven tillsammans med norska forskningskollegan Helge Thorbjørnsen.

Micael Dahlens böcker dessförinnan är En liten bok om meningen med livet, som tog vid från hans bok En liten bok om lycka, som i sin tur byggde på ett forskningslivs studier om hur lyckan fungerar och vad som får oss att må bra.

Micael Dahlen är en populär talare och föredragshållare, såväl i Sverige som internationellt. Han har pratat på platser som Shanghai, New York, Istanbul och Lissabon, för kunder som Google, Ericsson, Samsung, The Economist och Fujitsu.

Han har blivit framröstad till ”näringslivets populäraste föredragshållare” och i september 2021 utsågs han till tvåa i världen i den senaste globala rankingen av forskare inom sitt område i Journal of Business Research.

Läs mer om Micael Dahlens föreläsningar. 

Bland utmärkelserna finns även Mensapriset som Dahlen fick med följande motivering:

Micael Dahlen kan som ingen annan visa på, locka fram och skapa nya tankar, stora som små. Med professorns exakthet och konstnärens vilda glädje får han sina ord och gärningar att tränga in i både hjärta och hjärna.

Micael Dahlen har dessutom skrivit och genomfört föreställningen Om lycka — en s.k. performance lecture — på Dramaten i Stockholm.

Bland Micael Dahlens tidigare böcker hittar vi Starkt kulKaosologiLivet på MarsNextopia och Monster som utöver svenska läsare även de har nått en global publik i Europa, USA och Asien.

Han har för Audible/Amazon programlett och gjort den internationella podcasten Curious.

 

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan