Klimatsynda! Så räddar vi planeten med lust, lättja, girighet, vrede, avund, högmod & frosseri

”Byt inte livsstil för att rädda klimatet, rädda klimatet för att bevara din livsstil. Klockan tickar, vi måste ändra angreppssätt. Vi kan inte längre förlita oss på dygdighet och altruism. Nu hejdar vi klimatförändringarna genom att plocka fram de sju klassiska dödssynderna. Begår vi dem alla, kan vi rädda klimatet!”


Till boken finns en studiehandledning, fri att ladda ner och använda!

Häng med när Mattias Goldmann utmanar våra politiska partier att börja synda för klimatet i serien Istället för Almedalen.

Läs även Mattias Goldmanns kommentar Kaxiga Sverige ska vara bäst på klimat.

För dig som undrar: Så grön är vår röda klimatbok.


Mattias Goldmann har utnämnts till Mäktigast i Hållbarhetssverige och är en av landets mest inflytelserika klimatprofiler. Under alla år av opinionsbildning har han och andra klimatdebattörer fokuserat på uppoffringar och försakelser, att ”vi måste byta livsstil för att rädda klimatet”. Därmed har de hela tiden skickat en signal att det som är ohållbart och dåligt för klimatet egentligen är roligare och mer attraktivt. Den signalen – menar Mattias Goldmann – är det dags skrota. För det är ju trots allt mänskligt att lusta och synda …

lika angelägen och användbar för privatpersoner som företag och organisationer från lokal till global nivå

Mattias Goldmann går dödssynd för dödssynd igenom de skarpaste argumenten, de bästa exemplen på lyckade hållbarhetsprojekt från runtom i världen och de roligaste utmaningarna vi alla kan ta oss an för att tillsammans ställa om en gång för alla. Detta är en bok som är lika angelägen och användbar för privatpersoner som företag och organisationer från lokal till global nivå.

I ett läge när vi på allvar insett att vårt samhällsbygge är väldigt sårbart är det hög tid att byta angreppssätt när vi tar oss an den största utmaningen. När vi kommer ur det rådande undantagstillståndet har vi en historisk chans att byta taktik. Med en optimistisk och hoppfull retorik är chanserna att få alla med på tåget plötsligt större än de någonsin varit. Mattias Goldmanns Klimatsynda! är en positiv tankemodell och ett klimatupprop just för alla som vill börja känna hopp och lust inför den enorma, gemensamma utmaningen att vända utvecklingen och rädda planeten. Det klarar vi bara om vi vågar tänka om, tänka tvärtom och tänka: Vad skulle hända om …?

Läs ett utdrag ur kapitlet om Girighet.

 

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Pressbilder