Utkommer i januari 2022

Det perfekta andetaget Den nya vetenskapen om en förlorad konst

Andningsboken som toppat både The New York Times och Der Spiegels bästsäljarlistor – äntligen på svenska!

 ”Vem hade trott att något så simpelt som vår andning kan vara så revolutionerande för vår hälsa, vare sig vi talar om snarkning, allergier eller immunförsvar? Det här är en fascinerande bok, fylld av insikter som får oss att tappa andan.”
Rangan Chaterjee, brittisk läkare, författare och tv-profil

Det finns faktiskt inget mer avgörande för vår hälsa än de 25 000 andetag vi hinner med på ett dygn. Trots det har människosläktet förlorat sin förmåga att andas så som vi är skapta för att andas, med digra hälsokonsekvenser som följd.

Följ med den rinnsnuvige journalisten James Nestor på en resa runt jorden för att söka svaret på vad som gick snett med vår andningsförmåga och inte minst – vad vi kan göra åt den. Svaren finns emellertid inte i de pulmonologiska labben, utan i leriga gravkammare, hemliga sovjetiska anläggningar, amerikanska skolkörer och på São Paulos smoggiga gator.

I sin jakt möter James Nestor män och kvinnor som förenas i att de har utforskat uråldriga läror och andningstekniker som Pranayama, Sudarshan Kriya och Tummo. Han teamar upp sig med ”pulmonauter” från världens alla hörn – däribland den excentriske andningsexperten Anders Olsson från Sverige – för att testa teknikerna vetenskapligt.

Tillsammans visar pulmonauterna att bara små justeringar av in- och utandningen kan kickstarta vår fysiska prestationsförmåga, föryngra våra inre organ, minska förekomsten av snarkande, allergier, astma och autoimmuna sjukdomar. Inget av det här borde vara möjligt, ändå är det precis just det.

Genom att förena antik medicinsk kunskap med de senaste forskningsresultaten inom allt från pulmonologi till psykologi, biokemi och fysiologi, ställer den globala bästsäljaren Det perfekta andetaget allt vi trodde oss veta om andning på ända.

En sak är säker – du kommer aldrig att andas på samma sätt igen.

Läs ett smakprov av boken här!

Läs och hör James Nestors svar på läsarfrågor under besöket i Stockholm!

Omslagsform Lauren Peters-Collaer & Grace Han (svensk anpassning Jonas Lindén)
Omslagsillustration Milletstudio/Shutterstock

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Pocket/storpocket
Finns på Volante-shop

Pressbilder