Utkommer 22 maj 2023

DE KOM, DE SÅG, DE SEGRADE – Vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan

FÖRBESTÄLL BOKEN

”Med sin rafflande skildring över Alexander, Hannibal, Scipio och Caesar visar Daniel Hermansson att han inte bara är en av Sveriges bästa historiepoddare, utan också en skicklig författare.”

Bo Eriksson, författare och docent i historia vid Stockholms universitet.

OM BOKEN

”Låt oss gå dit gudarnas tecken och fiendens orättfärdighet kallar oss. Tärningen är kastad!”

– Julius Caesar, ur Suetonius Kejsarbiografier.

Låt landets mest folkkära historiepoddare ta dig på en resa till antikens blodiga slagfält.

Lär känna legendariska fältherrar som Alexander, Hannibal, Scipio och Caesar. Deras geni och galenskap. Deras storhet och grymhet. Deras mänsklighet och mystik. Inte bara för att de är avgörande för att förstå samtiden, utan för att de tillsammans vittnar om människans tidlösa förmåga att förföra och förgöra sin omgivning.

Allt serverat med den humor, passion och rykande inaktualitet som gjort Historiepodden till en självklar del av hundratusentals svenskars vardag.

Lika mycket är boken ett brandtal för antiken och allt som går förlorat om vi inte bryr oss om dess hårdvunna lärdomar. I en tid präglad av historielöshet och despoter som med allt större självförtroende utmanar demokratin, har behovet av en andra renässans sällan varit större.

Daniel Hermanssons debut är måsteläsning för alla som vill förälska sig, eller åter förälska sig, i historien. Den moderna bladvändaren för alla som vill lära sig mer om de som kom, såg och segrade – och alla som får betala priset på den enskildes väg mot den absoluta makten.

OM FÖRFATTAREN

Daniel Hermansson (f. 1981) är den tidigare gymnasieläraren som blivit en av landets mest folkkära folkbildare genom Historiepodden. Han är även en av experterna i SVT:s frågesport Muren och kommenterar ofta historiska händelser i media. De kom, de såg, de segrade – vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan är Daniel Hermanssons debutverk.

 

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Pressbilder