Ärvda svar Om en framtid bortom gamla sanningar, slitna ord och redan tänkta tankar

Det här är en bok om de ärvda svaren i våra liv och vad de gör med oss. Gamla sanningar, slitna ord och redan tänkta tankar som håller oss fast – när allt vi vill är att röra oss. Här riktar Ida Hult sin skarpa etnologiska blick mot den ordinära världens organisationer och det som sker i vardagen på jobbet. Luddiga visioner, tvättade budskap och jargong som får oss att checka ut mentalt och slå på autopiloten. Allt det där vi fyller våra dagar med utan att det tar oss närmare det vi egentligen vill ha.

ÄRVDA SVAR är en både rasande och rolig uppgörelse med evighetsåttan vi springer runt i. Vad kan vi göra för att tänja tanken och väcka lusten att utmana business as usual?

Ida Hult visar hur vi kan få syn på de ärvda svaren och utforska en annan, mer speciell värld. En där vi låter den önskade framtiden styra våra steg.

Läs ett smakprov från boken här.
Läs en intervju med Ida Hult här.
Läs Ida Hults debutantporträtt här.

 

Sagt om boken: 

En grundlig lektion i hur få av dina tankar som faktiskt är dina egna – och en riktigt smart hjälp att ändra på det!
– Micael Dahlen, professor Handelshögskolan

”Den här boken är som ett reningsbad för tanken. Den får mig att se alla de klyschor, managementfloskler och buzzwords som jag själv ramlar ned i oftare än jag är stolt över, och som är en del av våra ärvda svar. En bok som är så nyskapande och uppfriskande att den är svår att släppa innan den är färdigläst. Tanken klarnar – och allt känns plötsligt väldigt enkelt. Läs den!”
– Ann Carlsson, VD Apoteket

”Jag har sett vad ärvda svar kan ställa till med i en organisation. Till och med när det finns en stark vilja till förändring.”
– Hélène Barnekow, VD Microsoft Sverige

”Vilket tempo, vilken idérikedom. Bara första kapitlet är som en hel bok. Roligt om alla oarter, manier, hysterier, blindskär och blinda fläckar, moderna ritualer och sedvänjor.”
– Billy Ehn, professor i etnologi

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Pressbilder

Omslag Ärvda svar

Omslag Ärvda svar