Nyheter i pocket

Pocketnyheter! Under våren släpper vi sex stycken pocketböcker. Samma bra böcker – nytt format:

Dave Goulson – Galen i humlor

Galen i humlor är en gränslös kärleksförklaring till en liten men mycket betydelsefull varelse. Med engagemang och värme berättar biologiprofessorn Dave Goulson allt som ar värt att veta om humlor (och lite till).

Har ryms också en större berättelse. Hur humlorna mår säger nämligen det mesta om hur vår planet mår. Och slutsatsen är tydlig låt oss odla vår trädgård.

Läs mer om boken.

ISBN: 9789188123213
Adlibris
Bokus
Innehåller extramaterialet ”Odla för humlor”.

Viktor Barth-Kron – Gröna gården

En borgerlig regering på fallrepet, en välfärdsskandal utan motsvarighet i svensk historia och en gryende revolution i Söderort. Vinden blåser åt vänster, men är seglen i ordning?

Gröna gården är berättelsen om den unge Albin Öhrn, som lämnar en lovande yrkeskarriär för att söka ny mening i politiken. Till en början går det lysande, men efter ett tag visar sig maktens korridorer vara något av en velodrom.
Läs mer om boken.

ISBN: 9789188123220
Adlibris
Bokus

Daniel Goleman – Godhetens kraft : Dalai lamas vision för en bättre värld

Hur skapar vi en bättre värld? Vad kan man som enskild människa göra? Var finns de krafter som kan forma framtiden?

Det finns inget magiskt svar utan snarare otaliga lösningar, stora som små. Det räcker inte att enbart stödja en ädel sak, säger Dalai lama vi måste själva bidra.

Under det senaste halvseklet har Dalai lama väglett människor i konsten att ta hand om sina inre liv. I Godhetens kraft uppmanas vi istället att blicka utåt, och se bortom oss själva.

Läs mer om boken.

ISBN: 9789188123244
Adlibris
Bokus

Thomas Piketty – Kan vi rädda Europa?

Kan Europa ta sig ur skuldkrisen? Finns det en framtid för eurosamarbetet? Har den så kallade ”trojkan” agerat på rätt sätt? Hur kan EU bromsa en skenande social och ekonomisk ojämlikhet?

Det senaste decenniet har varit en omvälvande epok – inte minst sett ur ett europeiskt perspektiv. Den globala finanskrisen och framväxten av populistiska rörelser har inneburit hårda prövningar för ett redan ifrågasatt EU-samarbete.
Läs mer om boken.

ISBN: 9789188123190
Adlibris
Bokus

Randall Munroe – Tänk om … Seriösa vetenskapliga svar på absurda hypotetiska frågor

Miljontals människor besöker varje vecka xkcd.com för att ta del av Randall Munroes nätserie. Munroes streckgubbar som funderar på vetenskap, teknologi, språk och kärlek (bland mycket annat) har blivit omåttligt populära, och lika uppskattade är hans svar på läsarnas mest absurda frågor.

Läs mer om boken.

ISBN: 9789188123206
Adlibris
Bokus

Steven D. Levitt & Stephen J. Dubner – Tänk som ett freak

Tänk som ett freak är Steven Levitt och Stephen Dubners, hjärnorna bakom Freakonomics-konceptet, mest revolutionerande bok hittills. På sitt unika sätt blandar de gripande berättelser med okonventionella analyser av sakernas tillstånd, och lär oss att tänka lite mer produktivt, lite mer kreativt och lite mer rationellt de lär oss att tänka som ett freak.
Läs mer om boken.

ISBN: 9789188123237
Adlibris
Bokus