Galen i humlor En berättelse om små men viktiga varelser

Galen i humlor är en gränslös kärleksförklaring till en liten men mycket betydelsefull varelse. Med engagemang och värme berättar biologiprofessorn Dave Goulson allt som är värt att veta om humlor (och lite till).

Här ryms också en större berättelse. Hur humlorna mår säger nämligen det mesta om hur vår planet mår. Och slutsatsen är tydlig – låt oss odla vår trädgård.

”Denna hyllade skildring spänner över många olika ämnen: kärleken till naturen, känsligheten hos våra ekosystem, klimatförändringar och miljöpåverkan, vad och hur vi odlar och äter samt humlans många hemligheter.”
—Dagens Nyheter

”Galen i humlor är både en rik bok och dov varningsklocka.”
—Göteborgs-Posten

”Galen i humlor är både väsentlig och faktarik: man lär sig massor och häpnar många gånger. Ämnet underhåller just genom att vara på allvar och allvaret djupnar ju längre man läser.”
—Svenska Dagbladet

”Jag kan verkligen inte påstå att jag längtat efter att få veta mer om humlor, som jag just ingenting visste om. Men Dave Goulsons bok är oavbrutet underhållande och förmedlar osannolikt mycket kunskap. Läs den!”
—Corren

humlor_FRAM Hi

Här finns boken

Pocket/storpocket
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus

Författare

Dave Goulson är professor i biologi vid University of Sussex. Han har alltid varit besatt av naturen – från barndomens insekts- och växtsamlande till vuxenlivets banbrytande forskning om humlans hemligheter och envisa kamp för artens överlevnad. Läs mer om Dave.

Pressbilder