Sportlov!

Den här veckan är jag på sportlov. Min pappa fyller 60 och hela familjen är samlad till fjälls för att fira detta. Kommer därför att bli lite tunnare med inlägg och respons än vanligt, men vi kan i alla fall kicka igång med min andra krönika i Metro. Ni som läser bloggen har ju redan märkt att jag är intresserad av hälsohets just nu, och i krönikan utvecklar jag mina tankar om det litegrann. Kolla här! 

 

 • fanny

  läste den imorse på spårvagnen – SÅ BRA!

 • Evelina

  SÅ jäkla bra!!

 • Malin

  Det har blivit väldigt inne att träna ganska extremt, t ex åka Vasalopp, springa maran – det räcker liksom inte att åka lite skidor för att det är kul eller springa en skön runda på 5 km. Det tror jag kan leda till en osund hets som i längden inte gör att du mår bra eller är glad. Jag uppfattar din artikel som att du är inne på samma spår. Men däremot att säga att vi äter bättre och rör på oss mer, det är ju rena faktafel (förutsatt att du menar den svenska befolkningen generellt och jämför med för typ 50-100 år sen). Vi blir alltmer stillasittande och vi äter mer än 10 ggr så mycket socker som för 100 år sen. En allt större del av befolkningen är överviktig. Jag tror många behöver röra sig mycket mer, om än kanske inte i så extrema former.

 • Olga

  Tack för detta inlägg och allt det andra intressanta du skriver! Finns så mycket en håller med om eller går och funderar kring!

  Allt gott!

 • Josefin

  Tack för en läsvärd insändare. Det fick mig att se saker ur ett nytt perspektiv.

 • Emma

  Så bra skrivet Nina. Ser många negativa kommentarer som gör mig trött, de har ju bara missuppfattat allt och tror att du skiter i din hälsa. Jag fattar precis grejen och håller med. Träna för att det är kul, om det inte är kul, skit i det då. Mat är sån värd grej, så tråkigt med människor som måste kontrollera sig och räkna och hålla på med mat, tycker det är synd. Jag och min pojkvän slängde vår våg för längesen. Fortsätt skriva Nina!