Robin Teigland

Robin Teigland är professor i strategi och digitalisering* vid Chalmers och ledamot vid Kungliga Vetenskapsakademien. Hon har kallats Sveriges Start up professor och även The Ocean Tech Professor.

År 2017, 2018 och 2019 listade Veckans Affärer Robin Teigland som en av Sveriges mest inflytelserika kvinnor inom teknik. År 2019 rankades hon även som en av Sveriges 100 bästa talare.

Robin är chef för Ocean Data Factory Sweden, Sveriges första nationella havsdata-lab med uppdrag att ge Sverige en ledande roll i utvecklingen av den globala blå ekonomin.

Som ”impact”-entreprenör arbetar hon för att utveckla en blå cirkulär ekonomi i Peniche, Portugal. Peniche Ocean Watch Initiative (POW) driver global bästa praxis för en blå cirkulär ekonomi, regional föryngring och innovation genom digitalisering och kunskapsdelning.

Innan Chalmers var hon professor i företagsekonomi med inriktning strategi och digitalisering vid Handelshögskolan i Stockholm. Robin är Handelshögskolans sjätte kvinnliga professor sedan grundandet 1909. Hon intervjuas ofta om sin forskning i svensk och internationell media och är en internationellt efterfrågad talare. Vid flera tillfällen har hon listats som en av Global Top 50 Business Professors på twitter.

*Professor of Strategy, Management of Digitalization, in the Entrepreneurship and Strategy Division

Pressbilder

 

 

 

Skriv ut sidanSkriv ut sidan