Mattias Goldmann

Mattias Goldmann är global hållbarhetschef på Sweco och en av Sveriges mest profilerade debattörer och inspiratörer inom klimatområdet. Han var under många år chef för den gröna tankesmedjan Fores och har flera gånger korats till Mäktigast i Hållbarhetssverige. Få svenskar har en så länge och så hängivet argumenterat för en omställning till ett hållbart samhälle. Nu har han tänkt om och presenterar en ny strategi – en optimistisk syndig tankemodell för att vi en gång för alla ska klara det stora målet: att rädda klimatet.

Fotograf Johan Strindberg

 

Föreläsningar

Mattias Goldmann är en välkänd inspiratör och även skicklig moderator inom klimat, energi och hållbarhet. Han är en talare som fokuserar på möjligheter och relaterar till åhörarnas eller deltagarnas verklighet. Globalt och långsiktigt är det klimatfrågan som avgör vår framtid. Hur kan vi själva bidra för att med självrespekt kunna se oss i spegeln? Mattias ger den bredare helhetsbilden som är nödvändig att förstå för att vi ska skapa ett hållbart samhälle.

Det behövs en optimistisk och hoppfull retorik för att få alla med tåget, hot och pekpinnar har bevisligen inte fungerat. Att rädda klimatet görs inte bäst genom att byta lisvsstil – utan genom att försvara och utveckla de bästa delarna av den livsstil vi har idag. Under sina föreläsningar erbjuder Mattias Goldmann en positiv tankemodell, just för att vi ska börja känna hopp och lust inför den enorma, gemensamma utmaningen att vända utvecklingen och rädda planeten.

Detta klarar vi bara om vi vågar tänka om, tänka tvärtom och tänka: Vad skulle hända om …

 

Skriv ut sidanSkriv ut sidan