Mattias Goldmann är hållbarhetschef på Sweco och en av Sveriges mest profilerade debattörer och inspiratörer inom klimatområdet. Han var tidigare vd för tankesmedjan Fores, har korats till Mäktigast i Hållbarhetssverige och dubbats till riddare för sitt klimatarbete. Få svenskar har så länge och så hängivet argumenterat för en omställning till ett hållbart samhälle. I boken Klimatsynda! (2020) presenterar Mattias Goldmann en helt ny strategi – en optimistiskt syndig tankemodell för att vi en gång för alla ska klara det stora målet: att rädda klimatet och oss själva.
Mattias är också en mycket uppskattad föreläsare.
Läs mer om Mattias Goldmans föreläsningar
”Byt inte livsstil för att rädda klimatet, rädda klimatet för att bevara din livsstil. Klockan tickar, vi måste ändra angreppssätt. Vi kan inte längre förlita oss på dygdighet och altruism. Nu hejdar vi klimatförändringarna genom att plocka fram de sju klassiska dödssynderna. Begår vi dem alla, kan vi rädda klimatet!”
Mattias Goldmann är en välkänd inspiratör och även skicklig moderator inom klimat, energi och hållbarhet. Han är en talare som fokuserar på alla de möjligheter som ligger nära åhörarnas verklighet.
Klimatsynda!
Globalt och långsiktigt är det klimatfrågan som avgör vår framtid. I denna medryckande föreläsning går Mattias Goldmann dödssynd för dödssynd igenom de skarpaste argumenten, de bästa exemplen på lyckade hållbarhetsprojekt från runtom i världen och de roligaste utmaningarna vi kan ta oss an för att tillsammans ställa om en gång för alla.
Det behövs optimism och hopp för att få alla med på en av de viktigaste tågen mot framtiden. Hot och pekpinnar har bevisligen inte fungerat för att få oss att göra nödvändiga förändringar. Att rädda klimatet görs dock inte bäst genom att byta lisvsstil – utan genom att försvara och utveckla de bästa delarna av den livsstil vi har idag. I sin föreläsning presenterar Mattias Goldmann en positiv tankemodell och en möjlig metod som väcker lust inför vår gemensamma utmaning att vända utvecklingen och rädda planeten.
Detta klarar vi bara om vi vågar tänka om, tänka tvärtom och tänka: Vad skulle hända om …