Utkommer i september 2020

Välj hälsa receptboken God mat för glad tarm och grön vardag

ÄT DIG FRISK PÅ GOD MAT – med råvaror som vår tarmflora behöver.

Det är Välj hälsa-metodens optimistiska budskap. Optimistiskt, men också realistiskt. Välj hälsa bygger på decenniers forskning om vår tarmflora, och om vilka tillgängliga mat- och livsstilsförändringar som kan hålla inflammationen i kroppen nere, göra oss mer motståndskraftiga och därmed friska.

Med Stig Bengmarks kända forskning om antiinflammatorisk kost som grundrecept har Marianne Bengmark lagat maten som hållit paret friska långt upp i åldrarna.

I receptboken bjuds vi på 75 recept för flera generationers hälsa: soppor, matiga sallader och många fräscha gröna rätter för vardag, fest och buffé. Läckra bröd utan gluten, smakrika tillbehör som gör det lätt att variera vardagens måltider samt fisk- och kötträtter helt enligt Välj hälsas principer.

Och givetvis några naturligt söta desserter att bjuda på efter maten –
allt för en festligare, nyttigare tillvaro.

**

2018 kom Stig Bengmarks bok Välj hälsa och den blev en omedelbar försäljningsframgång. Stig Bengmark hade länge stått på barrikaderna för folkhälsan, men när den antiinflammatoriska kostens pionjär äntligen gjorde över 30 års forskning brett tillgänglig, blev han också en välkänd folkbildare. Under tiden på barrikaderna mötte Stig själsfränden Marianne – lika intresserad som han av hälsa och passionerat nyfiken på kostens betydelse för hur vi mår. Stig Bengmark är en sann pionjär och Marianne Bengmark en progressiv husmor! I Välj hälsa receptboken bjuder nu paret på antiinflammatorisk mat för flera generationers hälsa.

 

 

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Författare

Stig Bengmark är läkare och professor emeritus. Han var professor i kirurgi 1970–1994 och var chef för Kirurgiska kliniken vid Lunds universitetssjukhus 1970–1991.

Marianne Bengmark Marianne är utbildad läkarsekreterare och har bland annat haft uppdraget som första byråsekreterare vid Lunds Universitet.

 

Pressbilder