Utkommer i september 2020

Välj hälsa receptboken God mat för en glad tarm och en grön vardag

Äntligen! Receptboken som baseras på Stig Bengmarks kända rön om antiinflammatorisk kost!

Välj hälsa (2018) har mött succéförväntningarna med råge. Den antiinflammatoriska kostens pionjär blev folkbildare med sina väl underbyggda budord.

Med forskningen som grund har Marianne Bengmark lagat maten som hållit paret friska långt upp i åldrarna. I receptboken presenterar de antiinflammatorisk mat för flera generationers hälsa!

Stig Bengmark är läkare och professor emeritus. Han var professor i kirurgi 1970 – 1994 och var chef för Kirurgiska kliniken vid Lunds universitetssjukhus 1970 – 1991.

I mer än 60 år har Stig Bengmark forskat om nutritionens betydelse för hälsa. För drygt 30 år sen började han fördjupa sig i inflammationens och tarmflorans roll vid olika typer av ohälsa – och sedan dess har han stått på barrikaderna för folkhälsan! Stig Bengmark är en sann pionjär.

När Stig mötte Marianne mötte han också en själsfrände – lika intresserad som han av hälsa och passionerat nyfiken på kostens betydelse för den. Marianne Bengmark är utbildad läkarsekreterare och har under många år sett till att familjen ätit riktigt god mat helt enligt Välj hälsas principer: antiinflammatoriskt och hållbart med fokus på råvaror med egenskaper som vår tarmflora behöver.