Hjälp Mustafa hjälpa fler att integreras

  • 2 min

När jag för ett halvår sedan kom ut med min bok, 7 råd till Mustafa – så blir du lagom svensk i världens mest extrema land, var det av många en efterlängtad bok. En bok fylld med råd om hur det är att bo i världens mest extrema land och vilka strategier det finns för att kunna förstå och anamma det svenska. Nu är jag igång med en kampanj på Kickstarter för att finansiera en översättning av boken till arabiska och somaliska, två språk som talas av många i Sverige idag.

Om crowdfundingen går igenom kommer jag också att släppa böckerna som ljudbok, helt gratis till de många som behöver ta del av dem.

De senaste veckorna har det pågått en desinformationskampanj mot socialtjänsten med propaganda om att den svenska staten kidnappar muslimska barn med avsikten att hjärntvätta dem till att vända sin religion och familj ryggen. Bakom propagandan ligger olika islamistiska föreningar, imamer och inte minst Al Jazira och turkiska TRT world.

De som drabbas är hundratusentals muslimer i Sverige som har gått på konspirationen att socialtjänsten vill kidnappa deras barn. Många av dem som demonstrerat i Stockholm, Göteborg och Malmö mot socialtjänsten är inte migranter som kom Sverige igår. Tvärtom har de bott här i många år – men inte lyckats ta till sig hur Sverige och det svenska systemet är uppbyggt. Att svenska staten ser till barnets bästa och om de anser att föräldrarna inte lever upp till den uppgiften så kan de frånta dem barnet. Det är ett mandat svenskarna själva gett svenska staten.

Har vi lyckats förmedla det till de migranter som kommit till Sverige under de senaste decennierna från länder med dysfunktionella stater? Eller har vi utgått ifrån att alla som kommer till Sverige egentligen är precis som oss vad gäller demokratiska värderingar och tillit till myndigheter?

Jag hoppas verkligen att 7 råd till Mustafa kommer göra skillnad, såsom den redan gjort för bland andra denna läsare:

Jag önskar verkligen att alla invandrare läser din bok och reflekterar själva kring dina råd. De som läser din bok kommer att tjäna på det i det underbara Sverige.
Omid, ensamkommande