Tobias Degsell

Tobias Degsell är Sveriges entreprenörd, konsult och föredragshållare inom kreativitet, innovationskraften i samarbete och modet att tänka nytt. Tobias Degsell ser mönster där inte alla ser dem och har gjort det till sin konst att kombinera kunskap till fascinerande nya insikter. Han kallar sig även a Combiner.

Läs mer om Tobias Tegnells föreläsningar

Från början studerade Tobias Degsell nordiska språk med inriktning på regionala växtnamns ändelser, men innan han satsade på en forskarkarriär inom nordiska språk tog han rådet från sin handledare att se sig om lite i världen. Det äventyret ledde till rollen som curator på Nobelmuseet där han inte bara lärde sig alla (då) 911 nobelpristagare utantill utan också började utforska hur de kommit på sina banbrytande idéer.

Föreläsningar

Ideas are easy. Execution is everything. It takes a team to win.

Hur kan man lära sig om kreativitet utifrån att studera Nobelpristagare?

En gemensam sak för både Alfred Nobel och Nobelpristagare är kreativitet. Dessa människors idéer har förändrat världen – så vad kan de lära oss? Tobias Degsell är expert på Nobelpristagare och kreativitet. Som tidigare curator vid Nobelmuseet har han analyserat vilka egenskaper som utmärker pristagarna och vad vi kan lära av dem. Sedan 2010 har han rest världen runt och pratat för företag och organisationer om förmågan att tänka nytt, men också om att agera på nya sätt. Krävs det att vi alla blir genier? Tobias Degsell tar med oss in i en fascinerande berättelse om vad kreativitet egentligen är, och hur man gör verkstad av densamma. Möt en elegant ordkonstnär, lika vetgirig som underhållande!

Att kombinera och lekfullhet är två saker som Nobelpristagare ofta betonar när de pratar om sin kreativa process, hur man går från ord till handling.

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan