Martin Hägglund

Martin Hägglunds uppmärksammande bok This Life utkommer på Volante i oktober 2020 med den svenska titeln Vårt enda liv: Sekulär tro och andlig frihet.

Martin Hägglund (född 1976) är professor i komparativ litteratur och humaniora vid Yale University. Han är uppväxt i Ångermanland och utanför Stockholm, men bor numera i New York. Efter avslutade studier vid Stockholms universitet 2001 var han verksam vid Harvard university och Cornell university, där han disputerade.

Hägglund var värd för radioprogrammet Sommar i P1 (2020) och har listats som en av samtidens 50 främsta tänkare i brittiska magasinet Prospect. Han är medlem i Society of Fellows vid Harvard University och författare till fyra hyllade böcker, översatta till ett tiotal språk. Hägglund mottog Guggenheim Fellowship 2018.

This life gavs ut på engelska i sin originalutgåva 2019 och benämndes som ”årets bästa bok” i bland annat brittiska The Guardian och har varit föremål för specialnummer i Los Angeles Review of Books och The Philosopher.

Den svenska utgåvan av boken, Vårt enda liv, är en särskild bearbetning för Sverige av författaren efter en första översättning av Andreas Vesterlund.

Läs mer:

Värd för Sommar i P1 (7 augusti 2020)

Läsarna av The Guardian valde This Life till en av årets bästa böcker.

Boken har även valts till en av årets bästa böcker i The Millions. 

Och i The Sydney Morning Herald.

Recension i The New Yorker.

Och här är en översikt av recensionsutdrag.

Martin Hägglund skriver i The New York Times.

Här är en intervju Martin Hägglund i Jacobin.

Här är en stor intervju med Martin Hägglund i Dagens Nyheter.

 

För frågor om boken och författarbesök: info@volante.se

Pressbilder

 

Skriv ut sidanSkriv ut sidan