Deborah Levy

Deborah Levy växte upp i Sydafrika där hennes pappa var med i African National Congress. Vid väldigt ung ålder blev Deborahs pappa arresterad för sina politiska åsikter. När han efter fyra år i fångenskap äntligen blev frisläppt och återförenad med sin familj valde de att lämna Sydafrika för att 1968 flytta till England.

Deborah har studerat vid Dartington College of Arts i England, men 1981 lämnade hon skolan för att ägna sig åt att skriva dramatik. Hennes pjäser har lovordats för deras ”intelligenta spänst, poetiska fantasi och visuella påhittighet”. När hon var 27 år skrev och publicerade hon sin första roman.

Deborah Levy är en litterär multitalang som skriver prosa, poesi och dramatik. Flera av hennes pjäser har satts upp vid Royal Shakespeare Company och hon har rönt kritikerframgångar med romanerna Beautiful Mutants, Swallowing Geography och Billy and Girl. Simma hem är Deborahs första roman på 15 år och 2012 var den en av de sex finalnominerade till det prestigefyllda Man Booker-priset.

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan