Simma hem

När Joe och hans familj kommer till villan i bergen ovanför Nice tycker han sig se ett lik i swimmingpoolen. Men det är en högst levande flicka. Kitty Finch heter hon, en självutnämnd botaniker med grönmålade naglar som naken kliver upp ur vattnet och hamnar i centrum för semesterfirarnas intresse. Vad gör hon där? Vad är hon ute efter? Och hur kommer det sig att Joes fru låter henne stanna kvar?

Efter 15 års tystnad gör Deborah Levy, en av Storbritanniens mest uppskattade författare, sitt återtåg i offentligheten. Simma hem har tagit kritiker på båda sidor atlanten med storm och fått dem att tala om allt från Virginia Woolf till Sylvia Plath.

»En stor liten roman. Svart, men också humoristisk. Sorglig, men ändå kärleksfull. Klassisk, men väldigt modern.«
Svenska Dagbladet

»Simma hem är ett omsorgsfullt konstruerat relationsdrama. Till sin uppbyggnad för det tankarna till Ibsens pjäser, där en oväntad ankomst eller ett replikskifte uppenbarar en avgrund av länge dolda familjehemligheter.«
Uppsala Nya Tidning

»Det är drömskt, men mer som mardröm än lavendeldoftande turistbroschyr och Levys blick för människans förmåga att förstöra sig och sina närmaste är kompromisslöst skarp.«
Kulturnytt, P1

»Ett knivskarpt psykologiskt relationsdrama.«
Östgöta Correspondenten

simmahem

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

E-bok
Finns på iTunes

Författare

Deborah Levy är en litterär multitalang som skriver prosa, poesi och dramatik. Flera av hennes pjäser har satts upp vid Royal Shakespeare Company och hon har rönt kritikerframgångar med romanerna Beautiful Mutants, Swallowing Geography och Billy and Girl. Simma hem är Deborahs första roman på 15 år och 2012 var den en av de sex finalnominerade till det prestigefyllda Man Booker-priset. Läs mer om Deborah.

Pressbilder