Klara Palmberg Broryd

Klara Palmberg Broryd är civilingenjör och forskare från Luleå tekniska universitet och teknologie doktor i komplexitet. Hon har under många år varit verksam som strategi- och förnyelsedirektör i Nacka kommun och är författare till boken Komplexitet – enklare navigerat, bättre hanterat (2021). Redan i sin avhandling 2009 skrev hon om att leda och driva utveckling i komplexitet och sedan dess arbetar hon med att utveckla teoretiska modeller om hur vi bäst jobbar i komplexa system och hur vi omsätter dessa i praktiken.

Klara är affilierad forskare på House of Innovation vid Handelshögskolan i Stockholm, populär föreläsare, arbetar som konsult samt investerar i nya bolag som möter samhällsutmaningar.

Föreläsningar

Klara Palmberg Broryd är en framgångsrik ledare som visat förmåga till att skapa engagemang och resultat. Med lång erfarenhet av att själv  leda  i osäkerhet och hög komplexitet har hon med sig en bred palett av frågor som organisationer behöver för att lyckas.

Komplexitet: varken enkelt eller komplicerat

Att hantera och förstå hur vi tar oss fram i komplexitet är kanske en av samtidens viktigaste frågor. Världen har visat sig vara mer komplex än vi anat. Frågor och lösningar som tidigare gick lätt att lösa samverkar nu i ekosystem som sträcker sig långt utanför den egna verksamhetens väggar. Klara lyckas med hög energi och begripliga exempel göra komplexa frågor till frågeställningar vi vill ta oss an och lösa, istället för att ducka för. Hon letar kontinuerligt efter nya perspektiv och nya sätt att förklara världen omkring oss och vill inspirera oss genom att presentera användbara modeller och handfasta strategier proffsigt och lättsamt.

Komplexa frågor som Klara tar upp i sina föreläsningar kan handla om hur alla aktörer ska lyckas samverka runt projekt som stadsutveckling eller att skapa attraktiva platser; omställningen till en god och nära vård som kräver samspel mellan kommuner och region eller vår gemensamma globala utmaning i klimatkrisen. Hennes kunskap om att driva utveckling i komplexitet är oavsett frågeställning handfast och användbar.

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan