Björn Hedensjö

Björn Hedensjö är journalist och författare. Hans debutbok En perfekt natt är en bok för folk som sover, inte sover, eller känner någon som gör något av det. Med hjälp av världsledande sömnforskare och de senaste rönen har Björn skrivit den bok om sömn som saknats på området; en bok som ställer fler frågor än de du hittar i vanliga självhjälpsböcker.

Efter att ha jobbat en längre tid på Dagens Nyheter och Dagens Industri sadlade Björn om från journalist till psykolog. Björn återvände till Sverige sommaren 2017 efter ett år på Harvard Medical School. Hans specialområden är sömn och stress – ämnen han ofta är ute och föreläser om. Björn har skrivit boken ”En perfekt natt”, om sömn, och våren 2017 utkom ”Tid att leva”, en forskningsbaserad bok om stresshantering.

Läs mer om Björn Hedensjös föreläsningar

 

Föreläsningar

Varför du sover och hur du gör det bättre
.

På vilka sätt är vi lika, och hur skiljer vi oss åt när det handlar om sömn? En underhållande och engagerade föreläsning med fokus på den senaste och mest spännande forskningen om sömn – späckad med konkreta tips för att sova bättre. Den kommer att ändra ditt sätt att tänka på sömn, vad den betyder för dig på jobbet och hemma – och hur den kan bli bättre.

Bli bättre på att hantera stress

I perioder är det naturligt att vara rejält stressad och vi är byggda för att klara det. Men om det som var tänkt att bara vara en period istället övergår till något långvarigt säger till sist kroppen eller huvudet ifrån. Stress har blivit en del av vår vardag och stressrelaterad ohälsa är idag den vanligaste orsaken till långtidssjukskrivning. I en underhållande, tankeväckande och helt igenom forskningsbaserad föreläsning kommer du att få hjälp med att hantera den ofrånkomliga stress som är en del av livet – och att förändra den stress som är möjlig att göra någonting åt.

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan