En perfekt natt

Varför sover vi egentligen? Hur är det möjligt att mörda i sömnen? Kan fyra timmars nattsömn räcka? Och varför är vissa drömmar så märkliga?

Journalisten Björn Hedensjö har i sin jakt på den perfekta natten intervjuat världsledande sömnforskare och stött på många missuppfattningar om sömn. Men också hittat svar – ofta oväntade – på hur vi kan sova bättre.

För att må bra räcker det inte med rätt kost och träning. Hur du sover hör till det allra viktigaste för ditt välbefinnande, för vad du kan prestera och för hur dina relationer fungerar.

Med rätt kunskaper om sömn är du inte bara rustad för att sova bättre. Att förstå sömn är också att förstå människorna omkring dig – varför ditt barn kanske sover dåligt, varför tonåringar stannar uppe halva natten eller varför din kompis helst kliver upp till frukost två timmar senare än du.

En perfekt natt är en bok för dig som sover, inte sover, eller känner någon som gör något av det.

Pressklipp i urval

Aftonbladet: Trött på fasta? Sov dig i form

Dagens Industri: Så sover du bättre

Fokus: En morgonjogg är optimal för sömnen

SVT/Gomorron Sverige: Att vara uppe ett dygn påverkar motoriken lika mycket som tre snapsar

En perfekt natt

 

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

E-bok
Finns på iTunes

Författare

Björn Hedensjö är journalist och författare. Efter att ha jobbat en längre tid på Dagens Nyheter och Dagens Industri sadlade Björn om för att inrikta sig på psykologi. Han sover numera gott om natten. Läs mer om Björn.

Pressbilder