Ann Hellenius

Ann Hellenius är CIO, föreläsare och författare till boken Alltid Relevant: nycklarna till framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld (2020). Ann Hellenius haft flera CIO uppdrag bland annat för Scandic Hotels, Stockholm stad och Bankgirot. 2017 utsågs hon till Årets CIO i Sverige, European CIO of the year 2016, nominerades till ”Årets ledare” av tidningen Chef 2018 och Veckans affärers har listan henne som ”Näringslivets mäktigaste kvinna- Tech”. Hon sitter sedan ett antal år med i regeringens digitaliseringsråd. Ann Hellenius har lång erfarenhet av ledande roller, varit managementkonsult i London och Stockholm, entreprenör och vd och verksam både inom det privata näringslivet och i det offentliga.

Hon sitter som ledamot i styrelserna HIQ, MSAB, Volvo Finans Bank och Synsam.

Föreläsningar

Alltid relevant: nycklar till ledarskap i en snabbrörlig värld

På vilka sätt ställer teknikutvecklingen nya krav på ledarskapet? Och vad är viktigt för att lyckas med ett ledarskap som både är hållbart och driver utveckling? Vilka möjligheter ger digitaliseringen och vad är viktigt att tänka på när det gäller säkerhet och integritet?

Ann Hellenius föreläser om de ledarskapsegenskaper som blir relevanta när vi ska driva digital transformation. Om hur flerfald visat sig vara kritiskt för innovationsförmågan och vilket sätt vi kan organisera oss för att lyckas utveckla i två takter samtidigt. Ann Hellenius ger svar och inspiration till hur man minskar gapet mellan den tekniska utvecklingen och våra verksamheters förmåga att använda ny teknik – utan att tappa fokus på det mänskliga.

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan