Ann Hellenius

Ann Hellenius är Managing director Capgemini Invent i Sverige och Finland, föreläsare och författare till boken Alltid Relevant: nycklarna till framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld (2020) tillsammans med Per Mosseby. Ann har haft flera CIO uppdrag bland annat för Scandic Hotels, Stockholm stad och Bankgirot. 2017 utsågs hon till Årets CIO i Sverige. Året innan till European CIO of the year och nominerades till ”Årets ledare” av tidningen Chef 2018. Veckans affärers har listan henne som en av näringslivets mäktigaste kvinnor inom tech. Sedan ett antal år är hon medlem i regeringens digitaliseringsråd.

Ann Hellenius har lång erfarenhet av ledande roller, varit managementkonsult i London och Stockholm, entreprenör och vd och verksam både inom det privata näringslivet och i det offentliga. Hon sitter som ledamot i styrelserna MSAB, Volvo Finans Bank och Synsam.

Föreläsningar

Alltid relevant: nycklar till ledarskap i en snabbrörlig värld

På vilka sätt ställer teknikutvecklingen nya krav på ledarskapet? Och vad är viktigt för att lyckas med ett ledarskap som både är hållbart och driver utveckling? Vilka möjligheter ger digitaliseringen och vad är viktigt att tänka på när det gäller säkerhet och integritet?

Ann Hellenius föreläser om de ledarskapsegenskaper som blir relevanta när vi ska driva digital transformation. Om hur flerfald visat sig vara kritiskt för innovationsförmågan och på vilket sätt vi kan organisera oss för att lyckas utveckla i två takter samtidigt. Ann Hellenius ger svar och inspiration till hur man minskar gapet mellan den tekniska utvecklingen och våra verksamheters förmåga att använda ny teknik – utan att tappa fokus på människan.

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan