Alltid relevant Nycklarna till framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld

Just nu är ledarskap av flera anledningar extra utmanande. Digitaliseringen driver upp utvecklingstakten och chefer upptäcker hur gamla sanningar inte håller. Man saknar den kunskap som seglat upp som central och inte ens hederliga organisationsmodeller slår väl ut. I Alltid Relevant utforskar Ann Hellenius och Per Mosseby vad det är dagens ledare behöver göra för att börja gå i takt med en snabb omvärld.

Hur blir man en bra ledare i en samtid präglad av digitalisering, artificiell intelligens och exponentiell utveckling? Medan vissa verksamheter konstant utvecklas utan att de anställda behöver jobba ihjäl sig jobbar andra med en alltmer pressad personalstyrka. Vilka ledaregenskaper blir viktigare i en omvärld i snabb förändring? Vilka blir mindre viktiga eller rent av kontraproduktiva?

Nycklarna i denna bok handlar om hur du som ledare alltid håller dig relevant i en snabbrörlig omvärld. Om hur allt börjar med en ökad självkännedom och kongruens; om hur tillit driver fram snabbfotade verksamheter; om hur utveckling numera sker i ekosystem och vad detta innebär för ledarskapet; om hur du själv och dina medarbetare kan bli nyfikna på utveckling samt hur förmågan att fokusera och att organisera för ett hållbart liv blivit allt viktigare.

Omslag Alltid Relevant. Form: Miroslav Sokcic

Författare

Per Mosseby är digitaliseringsexpert med bakgrund som bland annat direktör för digitaliseringen på Sveriges kommuner och regioner, SKR.

Ann Hellenius har lång erfarenhet av ledande roller både inom det privata näringslivet och i det offentliga. Hon har bland blivit utsedd till årets CIO både i Sverige och Europa.

Pressbilder