Monster

Är det här en deckare eller spänningsroman? True crime-bok? Eller fem minibiografier med efterord?

Helt klart är att Micael Dahléns Monster inte är en vanlig fackbok, definitivt inte en managementbok. Flödet är romanlikt. Berättelsen mycket personlig. Men allt är sant: intervjuerna med fem mördare på tre olika kontinenter, liksom Dahléns egna undersökningar och hans resa in i mörkret, och tillbaka.

Historierna om de fem mördarna skiljer sig åt men alla gärningar har lett till samma resultat: de har upphöjt anonyma människor till världskändisar, attraktiva partners och sedelpressande industrier. Tänk om mord är den enklaste vägen tillframgång? Är mordhotet mot Micael själv till och med normalt? Varför fyller vi våra liv med mord och mördare – i de mest sedda filmerna, i de mest lästa böckerna, och i våra egna tankar?

Monster_omslag

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

E-bok
Finns på iTunes

Författare

Micael Dahlén är författare, föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm. Professor blev han redan vid 34 års ålder. Han har skrivit sex böcker, där de två mest kända är Nextopia och Monster. Hans böcker har nått en global publik i länder som USA, Tyskland, Sydkorea, Holland, Norge och Finland.

Pressbilder