Utkommer i maj 2023

Det första vittnet Mannen som flydde från Auschwitz

Mörket är omätbart i lysande bok om mannen som flydde från Auschwitz Dagens Nyheter

En lysande och hjärtskärande bok med universella och aktuella lärdomar om styrkan i information – och desinformation. Är det möjligt att stoppa massmord genom att berätta sanningen?– Yuval Noah Harari, författare till Sapiens och Homo Deus

 

Svensk anpassning Jonas Lindén

I april 1944 planerar tonåringen Rudolf Vrba en vågad och aldrig tidigare skådad flykt från Auschwitz. Efter att ha gömt sig i en hög med timmerplank i tre dagar medan 3 000 SS-män och deras hundar sökte efter honom skulle Vrba och hans medflykting Fred Wetzler så småningom korsa det nazistiska och ockuperade Polen till fots, som medellösa flyktningar.

Deras uppdrag: att berätta sanningen om den slutgiltiga lösningen för världen.

GripandeGuardian

Magnifik Philip Pullman

Utmärkt Sunday Times

En omedelbar klassiker– Antony Beevor

Imponerande Simon Sebag Montefiore

Vrba skulle från minnet producera en hisnande rapport som avslöjade Auschwitz verkliga natur och omfattning – en rapport som skulle hitta vägen till Roosevelt, Churchill och påven och så småningom rädda över 200 000 judiska liv. Men Vrba slutade aldrig tro på att det kunde ha varit så många fler.

Det första vittnet är den extraordinära historien om en man som skulle komma att försöka fly igen och igen: först från Auschwitz, sedan från sitt förflutna, till och med från sitt eget namn. Genom att berätta hans historia säkerställer journalisten och den hyllade författaren Jonathan Freedland att Rudolf Vrbas heroiska uppdrag också kommer att undgå glömska.

Läs författarens inledande ord. 

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

E-bok
Finns på Adlibris Bokus

Pressbilder