Liftarens parlör till galaxen Allt du behöver veta om 121 språk som inte finns

Din babelfisk i tillvaron – nu i utökad nyutgåva!

Klingonska, valyriska, nyspråk, syldaviska, na’vi, lilliputianska, orkiska. Det är några av de 121 påhittade språk som den här boken handlar om. Liftarens parlör till galaxen är en upptäcktsfärd genom tid och rum, genom världar och universum som uppstått i fantasin, genom populärkultur och språknörderi – men också genom subversivt tänkande, där några av historiens största språkgenier skapat radikalt annorlunda sätt att se på världen. Dessa människor har skapat språk som speglar sin samtid och språk som vågar peka ut andra vägar, språk som utmanar allt vi tar för givet om tid, kön och människans evolution.

Den här boken handlar om språk från länder som inte existerar, planeter som ingen upptäckt och epoker som aldrig inträffat. Språk som talas av mytologiska varelser, av Godhet och Ondska, i en okänd framtid eller i en parallell verklighet. Men det är också språk som i allra högsta grad är levande här på jorden, tack vare språknördiga lingvister, fredsälskande esperantotalare och hängivna fans.

Följ med på en resa från nunnan Hildegard av Bingen på 1100-talet, över Swift och Rabelais till Pingu och Linus på Linjen. Vidare från Tolkien, klingonska, Star Trek, Game of Thrones, Tarzan och Tintin, till dystopiska dialekter hos Burgess och Orwell.

”En underbar liten bok” – Corren

”Oerhört initierad och inte så lite nördig” – Hallands nyheter

”Yens Wahlgrens vittomspännande och välresearchade genomgång är underhållande, lättläst och intressant” – Dagens bok

”Det är en högtidsstund att läsa Liftarens parlör till galaxen” – Skitfin kultur

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Pocket/storpocket
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus

Författare

Yens Wahlgren är xenosociolingvist, fil. kand. i klingon och skribent. Läs mer om Yens.

Pressbilder