Utkommer november 2022

Evigt ung min och människans dröm om odödligheten

BOKEN SOM STIRRAR DÖDEN I VITÖGAT. Sedan begynnelsen har människan drömt om evigt liv. Vi har jagat mirakulösa källor, ställt hoppet till mytomspunna metaller eller sökt tröst i religionernas löften om paradisen.

Även om det inte finns magiska föremål som gör oss odödliga, så har sökandet efter dem varit allt annat än förgäves. Ungdomens källa har funnits där hela tiden, gömd inuti oss.

Följ med journalisten och långlevnadsexperten Peter Ottsjö på en resa genom människans historiska kamp mot döden. Han tar oss från äventyrarna, alkemisterna och profeterna till banbrytande teknik som innebär att vi kan se fram emot betydligt längre liv.

I boken konfronteras Peter även med sin egen dödlighet, vilket blir början på en uppgörelse med det förflutna och ett livslångt experiment med målet att bli så gammal vetenskapen bara tillåter oss.

Evigt ung – min och människans dröm om odödligheten är underhållande, ögonöppnande och essäistisk populärvetenskap när den är som bäst. Den för bland annat tankarna till älskade fackböcker som Patrik Svenssons Ålevangeliet (2019) och Nina Burtons Gutenberggalaxens nova (2016).

Läs en intervju med författaren Peter Ottsjö här.
Läs inledningen till boken här.

Evigt ung är faktagranskad av några av världens främsta gerontologer, som till exempel Valter Longo. För den som ändå är intresserad att ta del av forskningen bakom boken har författaren sammanställt källförteckningen digitalt. Du hittar den HÄR.

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Pressbilder