En värld utan fattigdom socialt företagande och kapitalismens framtid

Boken presenterar ett antal viktiga förslag om hur företagare och entreprenörer kan driva sociala företag med mål utöver effektivitet och vinst.

Det är inte många nationalekonomer som lyckas med att skapa goda affärer. Muhammad Yunus vände upp och ner på bankvärldens tänkande om kreditvärdighet. Han säger ”Det är inte människorna som inte är kreditvärdiga utan bankerna som inte är människovärdiga.”

Professor Yunus föddes i Bangladesh, gjorde sin doktorsavhandling i USA där han blev kvar några år innan han återvände till sitt hemland och en professorstjänst vid Chittagong University. Han grundade Grameen Bank 1976 efter att utsatt sig och sina studenter för den viktiga frågan: ”Vi växer upp med fattiga omkring oss och vi frågar oss aldrig varför de är fattiga.” Små summor kunde kunde bli till stora möjligheter för de allra fattigaste som var i händerna på köpmän och penningalånare. Utan dessa mikrolån som Grameen ”uppfann” kunde de aldrig ta sig ur fattigdomen.

2006 förvånade den norska Nobelkommitten med att utse Muhammad till årets fredpristagare. Ett beslut som hyllats i hela världen.

img-150217093931-1

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Författare

Professor, författare, grundare av Grameen Bank och mottagare av Nobels fredspris. Läs mer om Muhammad.

Pressbilder