Deep work Hur du finner fokus och djupjobbar i en distraherande värld

En av de viktigaste förmågorna är på väg att försvinna. Men här är lösningen.

Läs blogginlägget om varför vi ger ut boken: 
”Boken som faktiskt förändrade våra liv (och vårt sätt att jobba) – den måste vi ju också ge ut”.

Djupjobb innebär att arbeta med mentalt krävande uppgifter utan att tappa koncentrationen. Många människor i dag har helt förlorat sin tillgång till detta fokuserade tillstånd – kunskapsarbetare och andra kreativa personer ägnar i stället dagarna åt att sitta i öppna kontorslandskap och huka under korselden av mejl och notiser från sociala medier utan att ens förstå att man kan jobba på ett vettigare sätt.

Cal Newport, professor i datavetenskap på ansedda Georgetown University, visar hur du kan bli bättre på ditt jobb, hur du hinner med mer arbete på kortare tid och hur tillfredsställande det är att behärska någonting fullt ut. Konsten att djupjobba är en superkraft i vår alltmer konkurrensutsatta ekonomi.

Deep work : Hur du finner fokus och djupjobbar i en distraherande värld är en blandning av kulturkritik och enkla praktiska råd för den som söker vägledning i en fragmentiserad och distraherande värld. Här ges verktygen för att återigen kunna gå på djupet och en grundkurs i den produktiva digitala minimalism som Newport blivit den mest kände förespråkaren för.

”En övertygande plädering för den intensiva koncentrationen med exempel på metoder som man kan sätta i gång med direkt.”

– Adam M Grant, författare till Originals och Ge och ta.

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Pressbilder