”Det är en mycket imponerande bok”

Det var en mycket hyllad bok som släpptes bok på Handelshögskolan i Stockholm.
 
Igår släpptes Därför är ojämlikheten viktig. Författaren Jesper Roine inledde med en uppskattad miniföreläsning efter att rektor Lars Strannegård hyllade boken som ”uppfriskande” och ”behövlig” i en diskussion som ofta blir extremt laddad, och en fråga som vi ser belysas i tidningarna varje dag.
Det är en bok som är för alla som vill förstå hur samhällsekonomin fungerar och är uppbyggd. Varifrån kommer pengarna? Varför mäter vi utvecklingen i BNP? Varför handlar fördelning inte om ”pajen” just nu, utan hur den skapas och kvaliteten på den?
Men det är också en bok från forskningsframkanten i världen med unika sammanställningar. Volantes förlagschef Tobias Nielsén betonade att det finns ingen annan bok i världen, vad vi känner till, som satt ihop hela bilden kring ojämlikhetsfrågan på det här sättet.
Anders Björklund, professor emeritus på SOFI på SU och en av Sveriges främsta ojämlikhetsforskare, inledde sin fråga med att hylla Jesper Roines bok som mycket imponerande.
Några andra som ställde frågor var Laura Hartman, Linn Lerpold, Markus Jäntti, Lars Trägårdh och Mats Wingborg.
Nedan syns några bilder från kvällen, som inleddes i aulan och fortsatte i ljusgården på Handelshögskolan.
Också en bok från forskningsframkanten
Beställ fler böcker? Många på plats köpte två eller tre ex av detta kommande standardverk. Mejla hit om du vill köpa många. Annars besök här för enstaka exemplar till releasepris.
Kommande event? Torsdag 12 oktober kl 12-13 pratar Jesper Roine om boken med kollegor från bloggen Ekonomistas. Plats: Studio SN7, Stora Nygatan 7 i Gamla stan, Stockholm (bredvid Gamla stans bokhandel). Anmäl här.
Bjuda in Jesper Roine? Kontakta oss för seminarium med och/eller föreläsning av Jesper Roine utifrån boken.
Här finns också en mini-intervju med Jesper Roine.